Miikkan makupaletti ei jää arvoitukseksi – värejä, makuja ja tuoksuja, pientä tai runsasta tilanteesta riippuen. Välimeren ruokakulttuuri on tämä kokeneen kokin suurin innoituksen lähde ja hänen täydellisyyteen kypsytetyt pasta-annoksensa – mielellään hyvän viinin kera – ovat takuuvarmaa nautintoa kenelle tahansa.
Kokkailu on Miikkalle letkeää “free jazz” meinkinkiä. Matka kohti selkeänä mielessä siintäviä ruokavisioita on usein mystinen – hiukan tätä, hyppysellinen tuota – leppoisalla asenteella, mutta tosissaan toteutettuja simppeleitä herkkuja – aina maku edellä! Omaksi suosikkiruoakseen Miikka myöntää pizzan, sillä variaatiomahdollisuuksien vuoksi siihen ei koskaan kyllästy.
Kaikessa ruokaan liittyvässä Miikkaa ajaa eteenpäin halu kehitellä uusia kokemuksia. Paras tunne hänelle on, kun kokonaisuus – ruoka, kattaus, tunnelma ja musiikki – on mennyt nappiin, luoden jotain ikimuistoista. Keittiö on hänelle täydellinen työympäristö ja Broccon esiliinaan vyötettynä pystyy haastamaan itseään aina uudelta kantilta. Tämän uuden ajan pitopalvelun salaisuus on kyky tehdä ihmiset onnelliseksi maukkaan ruoan ja hyvän palvelun avulla. Loppupelissä yksinkertaista, kuten parhailla asioilla on tapana.